Волосся без фризу: як приручити «пухнасте» та кучеряве волосся.
як приручити «пухнасте» та кучеряве волосся.

    

Давайте поговоримо про пухнастість волосся – так званий «ФРИЗ ЕФЕКТ» . Звідки вона береться? Чому вона існує? І чому це завжди заважає вашому волоссю виглядати ідеально?

    Незалежно від того, чи викликана пухнастість волосся вологістю, сухістю або пошкодженням, це трапляється в результаті того, що ваше волосся намагається вбирати вологу. Коли ваше волосся не достатньо зволожено або пошкоджене, шар кутикули, який зазвичай лежить рівно, піднімається, щоб спробувати легше поглинати вологу за повітря. Це робить волосся розбухлим, та занадто пухнастим на вигляд, такий вигляд ми асоціюємо з «ФРИЗ ЕФЕКТОМ».

Що викликає "ФРИЗ ЕФЕКТ"?

НАВКОЛИШНЯ ВОЛОГІСТЬ

    Вологість і надлишок вологи в повітрі - це те, що зазвичай спадає на думку, думаючи про кучеряве волосся. 

    За словами нашого власного хіміка і фахівця з рецептури Меган, "Коли вміст води в повітрі вище через підвищену вологість, молекули води з атмосфери стикаються з волоссям набагато частіше. Пористе волосся — особливо пошкоджене хімічними речовинами волосся —намагатимуться вбирати цю вологу. Як тільки волосся набухне, молекули води можуть отримати доступ до кератинових ланцюгів всередині волосяного пасма, і тоді між кератином і водою буде утворюватися все більше водневих зв'язків. Це призводить до того, що пасма волосся складаються назад на собі, стрибають вгору і бац! В результаті виходить поява «фризу»." 

Ваші пасма насправді набрякають від надлишку вологи.

 

СУХЕ ВОЛОССЯ

Ще одна часта причина пухнастості волосся - сухість. Сухе волосся жадає вологи, і попадаючи в вологе середовище, кутикула відкриється сама, щоб поглинути вологу з повітря. Ось чому від природи кучеряве або хвилясте волосся має властивість легше завиватися. Ці типи волосся зазвичай достатньо сухі, оскільки натуральним оліям зі шкіри  голови (себум) важко пробитися до кінців волосся для зволоження.

 

ПОШКОДЖЕНЕ ВОЛОССЯ

Як ми вже згадували вище, пошкоджене волосся часто стає «пухнастим» через високу пористість цього волосся. Бьюті звички, такі як постійне укладання гарячими інструментами, занадто часто миття голови, фарбування та освітлення волосся, хімічна завивка та кератинові випрямляння, як правило, пошкоджують волосся, що з годом призводить до пошкодження та пухнастості волосся.
 
Меган також пояснює це: «Все, що завдає шкоди кутикулі волосся (наприклад, тертя від сушіння рушником), може зробити волосся більш схильним до пухнастості, оскільки це порушує природну властивість волосся відштовхування води від поверхні. Це підвищує пористість волосся і, отже, чутливість до поглинання води». 

Дуже пористе волосся має мікроскопічні щілини і отвори в кутикулі, які вберуть занадто багато вологи і залишать її схильною до завивання і сплутування.

 

Що таке пептидна маска К18 Hair і як вона допомагає при "пухнастості волосся"?

К18 Peptide™ був розроблений для відновлення сухого, пошкодженого волосся.  

Стиліст Веала Акім Рей каже: «Мені подобається, що я бачу миттєві результати з K18. Я буквально бачу, як чиєсь волосся миттєво переходить від пухнастого і сухого до блискучого і здорового»...  

Ця запатентована біоактивна пептидна технологія зміцнює та покращує еластичність, скасовуючи пошкодження від хімічних послуг, термічних та механічних пошкоджень та факторів навколишнього середовища.  

 

Всього за 4 хвилини ви відчуєте:

  • Волосся відновлене з середини наче зовсім новеньке.
  • Відновлено після пошкоджень від фарбування волосся, знебарвлення волосся, хімічних послуг, та ушкоджень спричинених гарячими інструментами або механічних пошкоджень волосся.
  • Відновлена міцність, м'якість та гладкість волосся.
  • Неймовірне зменшення кількості відламаного волосся, посічених кінчиків та зникнення кольору.
  • Волосся добре зволожене та більше ніякої «пухнастості».

Спробуй K18 Hair та переконайся
в інноваційному результаті на своєму волоссі.